Student
24 februari, 2016

Svensk Järnvägsteknik och Litz går samman

Efter många år av nära samarbete tar Svensk Järnvägsteknik och Litz Entreprenad nu steget fullt ut och blir ett och samma företag. Medarbetarna från Litz förstärker den nya el-, signal-, och teleavdelning som håller på att byggas upp inom Svensk Järnvägsteknik. I och med sammanslagningen blir Svensk Järnvägsteknik en komplett BEST-entreprenör med alla teknikgrenar under ett och samma tak.

Svensk Järnvägsteknik har haft en stark utveckling det senaste året. Sedan våren år 2015 är företaget en del av NRC Group, en av Nordens ledande koncerner inom infrastrukturutbyggnad. Vi har vunnit flera stora upphandlingar och har många spännande projekt på gång och framför oss. Sammanslagningen med Litz entreprenad kommer ytterligare vässa vår konkurrenskraft. Den nya avdelningen ska förenkla samarbetet- och förbättra möjligheterna till kunskapsutbyte över teknikgränserna. Allt för att vi hela tiden ska utveckla våra arbetssätt och leverera i varje enskilt projekt.

Just nu pågår rekrytering för flera tjänster inom den nya avdelningen. Vi söker både nyutbildade utan arbetslivserfarenhet och mer erfarna medarbetare, för uppdrag som el-, signal-, teletekniker och arbetsledare. Tanken är att arbeta mer med kunskapsöverföring och ge möjlighet för personer utan arbetslivserfarenhet att gå bredvid mer erfarna kollegor och lära sig yrket successivt. Järnvägsbranschen är en framtidsbransch. Målet är att trainee-tjänster ska locka fler ungdomar och förbättra återväxten i branschen.

Läs mer om tjänsterna och ansök här.